Γεώργιος Σαφός – Βιογραφικό

Ο Γιώργος Κ. Σαφός είναι Ορθοπεδικός Χειρουργός με ειδίκευση στις Αθλητικές Κακώσεις και την Ιατρική του Χορού.

Μετά τη συμπλήρωση των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών εργάσθηκε με υποτροφία για έρευνα στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (ΝΙΗ) Bethesda, Maryland, USA.

Επέστρεψε στην Ελλάδα όπου υπηρέτησε σαν Κελευστής Ιατρός στο Αρματαγωγό ”ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ” του ΕΠΝ και μετά ως Αγροτικός Ιατρός στην Ικαρία και τους Φούρνους.

Τελείωσε την ειδικότητα της Ορθοπεδικής Χειρουργικής στην Α’ Ορθοπεδική Κλινική του ΠΓΝ ” ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ”. Εκεί ήλθε σε επαφή με τις μεταμοσχεύσεις όπως και τη λειτουργία Τραπέζης Ιστών και Οστών υπό τη καθοδήγηση του Νίκου Τριανταφύλλου.

Μετεκπαιδεύτηκε στην Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, (University of Miami, L. Miller School of Medicine, Jackson Memorial Hospital, Florida, USA) και με υποτροφία της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, (IAEA, Vienna, Austria) στην Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιου της Σιγκαπούρης.

Από το έτος 2000 συνεργάζεται και αποτελεί μέλος της Ορθοπεδικής Χειρουργικής Ομάδας της “Κεντρικής Κλινικής Αθηνών”.

Έχει παρακολουθήσει μερικά από τα πιό σημαντικά παγκοσμίως μετεκπαιδευτικά σεμινάρια.

Εχει τέλος συνεργασθεί με πολλά αθλητικά σωματεία όπως τις ομάδες του Ολυμπιακού, του Ηλυσιακού, του Παγχιακού, του Ικάρου κ.α. όπως και με σημαντικές σχολές χορού και χορευτικές ομάδες, καλλιτεχνικούς οργανισμούς και γραφεία εκπροσώπησης αθλητών.